Mag ik mij voorstellen?

Mijn naam is Anne Gray. Ik ben portretfotograaf, getrouwd en moeder van twee prachtige dochters. Ik hou van reizen  en van mooie natuur en ook in mijn vrije tijd neem ik het liefst mijn camera mee op pad. Onze hond Mickey gaat dan ook vaak op de foto!

 

Na 10 jaar als styliste gewerkt te hebben, was ik toe aan verandering. Ik besloot van mijn grootste hobby fotografie mijn beroep te maken, en solliciteerde bij een allround fotograaf. Daar heb ik in 8 jaar tijd ontzettend veel geleerd, en in 2006 besloot ik om voor mezelf te beginnen.

 

Omdat ik graag met mensen werk, heb ik me gespecialiseerd in schoolfotografie en bruiloften. Na enkele jaren won ik de Best Wedding Picture Award 2009, en ik kreeg verschillende nominaties in de categorie emotie. Daar bleek eigenlijk al uit dat mijn voorkeur ligt bij pure, spontane foto’s.

 

De laatste jaren gaat mijn voorkeur steeds meer uit naar het fotograferen van kinderen. Ik  vind het een uitdaging om ieder kind zo natuurlijk mogelijk vast te leggen. Liefst werk ik met natuurlijk licht, dus als het weer het toelaat, vind ik buitenfoto’s het allerleukste!

 

Als feedback krijg ik vaak te horen dat men het fijn vindt dat ik zo rustig ben. Ik geef ieder kind graag de tijd en aandacht om tot de mooiste foto’s te komen. Kinderen komen na de fotosessie soms spontaan naar me toe en zeggen dat ze me zo lief vinden. Een mooier compliment is er toch niet? 

Mijn 1e schoolfoto brengt herinneringen terug aan mijn schooltijd op Curacao, waar ik opgroeide. De vriendinnetjes in de klas. Het schoolplein waar we speelden. Dat we na school soms een waterijsje mochten kopen met een dubbeltje.

Heel veel buiten spelen...fijne herinneringen!